معمولاً تصورات غلط افراد را میتوان از روی سؤالات آنها تشخیص داد. مثلاً میپرسند آیا باید زرده تخم مرغ را نخوریم؟ یا آیا خوردن نان و برنج بد است؟ درحالیکه نکته مهم چیز دیگری است. درحقیقت ورزشکار باید بداند که نیاز روزانه انرژی او چقدر بوده و روزانه چه مقدار کربوهیدرات و چربی باید مصرف کند.
مشکلی که بلا استثنا در همه ورزشکارانی که به هدف خود نمیرسند دیدهام، نداشتن یک سیستم غذایی است. معمولاً آنها اولویتها را تشخیص نمیدهند و تفاوت بین سنگهای بزرگ و شن و ماسه را تشخیص نمیدهند. به نظرم کل جامعه فیتنس و تناسب اندام، از مربی گرفته تا فدراسیونها، مدرسین و حتی خود ورزشکار در این عدم آگاهی مقصر هستند.
بارها و بارها همگی با این جملات مضحک روبرو شده ایم: ۱۰ غذایی که شکم شما را ۶ تکه میکند و یا ۶ غذای جادویی برای چربیسوزی و یا۱۰ غذاییکه یک پرورشاندامکار نباید بخورد. قبل از آنکه کالری ورودی ما (غذا)، مقدار درشت مغذیها مشخص نباشد، اصلاً انتخاب غذا معنی ندارد. در واقع ما غذای خوب یا بد نداریم، بلکه میتوانیم فقط یک رژیم خوب یا بد داشته باشیم. خوردن یک پیتزا به تنهایی ما را چاق نمیکند، بلکه پرخوری همیشگی حتی اگر فقط از غذاهای به اصطلاح سالم مثل شیر کم چرب و گوشت و جوانه گندم هم باشد، ما را چاق میکند.
برخی از متخصصین به خاطر پول حرفهایی میزنند که فقط خریدار داشته باشد اما حرفهایشان کاملاً بی معنی بوده و مردم را دچار مشکل میکنند. بسیاری از افراد هم بهجای مطالعه کتاب و یا مقالات معتبر جدید به مطالعه منابع غیر موثق که در سایتهای اینترنتی و مجلات به وفور یافت میشوند میپردازند و یا اصرار بر خرافههای قدیمی باشگاهی دارند. این افراد در هر سطحی که باشند از تحصیل کرده تا مردم عادی در نهایت نه تنها به خود یا ورزشکار تحت نظر آسیب میزنند بلکه هیچگاه نمیتوانند از نزدیکترین و سالمترین راه به هدف خود برسند.
به همین دلیل لازم است تا درباره هرم تغذیه توضیحاتی را ارائه نمائیم:

هرم تغذیه یک هرم ۵ مرحلهای است که طبقه ۱ مهمترین طبقه و فونداسیون آن بوده و هرچه از طبقه ۲ به سمت طبقه ۵ نزدیکتر میشوید از میزان اهمیت آنها تدریجاً کاسته میشود. البته طرز فکر، استمرار، سبک زندگی و رفتار میتواند بر روی انتخابهای شما در همه طبقات تأثیرگذار باشد. مسئله این است که تمام طبقات هرم مهم هستند، اما ابتدا در مورد مسائل مهمتر و سپس دربارهی سایر موارد مهم که به نسبت از اهمیت کمتری برخوردارند، صحبت خواهیم کرد.
دیدگاه
بخش ابتدایی شامل مواردی میشود که درک آنها جهت پیادهسازی هرم و طبقات آن ضروری هستند. در زمان اجرای برنامه تغذیه باید بین دقت، انعطافپذیری و استمرار تعادل برقرار باشد، وگرنه به مرور استمرار و پایبندی خود به برنامه را از دست خواهید داد. در مورد دیدگاههای روانی مورد نیاز برای حفظ علاقه و ابزار جسمانی برای پیگیری پیشرفتتان بحث خواهیم کرد.
طبقات هرم
زمانیکه شناخت پایهای از آنچه که نیاز است پیدا کردید، سپس به اصل مطلب میپردازیم. تمامی طبقات هرم غذایی بدنسازی و تناسب اندام به خوبی توضیح داده خواهند شد و توصیهها، مقادیر و معادلات زیادی برای طراحی برنامه غذایی با توجه به هدف شما ارائه میشود.
منبع: هرم مدرن غذایی بدنسازی و تناسب اندام
مترجم: دکتر حمید مسجدی
ویراستار علمی: محمد علی پور